De lente komt eraan; tijd om buiten te klussen

We kunnen er allemaal nauwelijks nog op wachten; de lente. Waarin de zon vaker tussen de wolken komt spieken en het vaak ruikt naar vers gemaaid gras. In dat heerlijke weer gaat men graag zo vaak mogelijk naar buiten, om lekker aan de planten en bloemen in de tuin te werken. Maar ook tuin- meubels of accessoires zijn geliefd om zelf aan te klussen. Want niks is leuker dan je eigen creaties in de tuin te hebben staan.

Creativiteit met tuinmeubels

Of je nou een beginnend of ervaren doe-het-zelver bent, het maken van tuinmeubels lijkt vaak moeilijker dan het is. Zo zijn er talloze video’s en uitleg teksten gemaakt over hoe je te werk kan gaan met het maken van stoelen of tafels. De enige gereedschappen die je hiervoor nodig hebt zijn vaak een haakse slijper, schroeven en een boormachine. Maar tuurlijk, het wordt mooier als je ook een potlood, liniaal en schuurpapier gebruikt. Het voordeel van een haakse slijper is, dat je het met verschillende materialen kunt gebruiken; zoals hout, metaal en steen. Zo heb je een all-round tool die je voor veel verschillende projecten kan worden gebruikt.

Do it yourself accessoires

Misschien heb je al net een nieuwe lounge set en zoek je naar een iets kleinere hobbyklus. Dan zijn er genoeg tuin accessoires die je kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bamboe rek om je planten op te zetten. Dit zorgt voor een extra eyecatcher in je tuin en geeft meer ruimte. Naast planten kun je er natuurlijk ook potten, vazen of kaarsen op zetten voor een gezellige sfeer. Deze is heel gemakkelijk te maken met een haakse slijper en wat schroeven. Ook zijn hangende planten erg hip momenteel. Dit kun je ‘kant-en-klaar’ in de winkel kopen, of je maakt het lekker zelf. Alles wat je dan doet, is een touw rond een plantenbak binden en deze met een haakje in het plafond vastmaken. Dan is het natuurlijk goed om een plant te kiezen van licht gewicht. En de planten die naar beneden groeien geven het leukste effect.