De opleiding tot office manager

Office manager opleiding

Als jij iemand bent die er graag voor wilt zorgen dat de organisatorische en secretariële zaken op het kantoor goed geregeld worden is een office manager opleiding misschien wel perfect voor jou. Je kunt de functie van een office manager een beetje vergelijken met die van een secretaresse, maar dan met andere werkzaamheden. Zo ben je als office manager de schakel tussen de directie van een organisatie en de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Tijdens een office manager opleiding leer je hoe je ervoor zorgt dat alles binnen een organisatie op rolletjes loopt. Hierbij fungeer je vaak als rechterhand van de directie of van het managementteam. 

Wat leer je op een office manager opleiding?

Je kunt een office manager opleiding opdelen in twee onderdelen, namelijk de opleiding Administratief medewerk en de vervolgopleiding Office Manager. Deze opleidingen samen zorgen ervoor dat jij als office manager aan de slag kunt. Uiteindelijk behaal je twee diploma’s die later in het werkveld erg waardevol kunnen zijn. Het blijft uit de praktijk dat je met deze twee diploma’s een brede basis hebt opgebouwd binnen het vakgebied. Erg belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt. De office manager opleiding bestaat in totaal uit 45 lessen van 3 uur. Je hebt tijdens deze lessen klassikaal les. 

Office manager opleiding

Wat ga je doen als office manager?

Als office manager verricht je veel verschillende werkzaamheden op kantoor. Tijdens de office manager opleiding leer je organiseren, plannen en leidinggeven. Dit breng je later tijdens je baan in praktijk. Je kunt als office manager bij veel verschillende organisaties aan de slag. Dit gaat van commerciële bedrijven tot culturele instellingen. Daarnaast kun je ook vaak terecht bij IT-bedrijven en overheidsdiensten. Je kunt zelf kiezen of je solliciteert op een parttime of een fulltime baan.