Drie eisen waar een goed webdesign aan moet voldoen

Het ontwerp van uw website wordt ook wel het webdesign genoemd. De kwaliteit van uw online visitekaartje, wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van het design van uw website. Maar aan welke eisen moet een goed webdesign eigenlijk voldoen. U leest het in dit artikel, waarin we de drie belangrijkste eisen voor een goed webdesign beschrijven.

Het webdesign moet professionaliteit en betrouwbaarheid uitstralen

Ten eerste moet een goed webdesign professionaliteit en betrouwbaarheid uitstralen. Als consumenten op uw website komen, moeten ze een goed gevoel krijgen bij uw site en uw bedrijf. Het webdesign moet er niet alleen professioneel en representatief uit zien, maar ook vertrouwen uitstralen. Zitten er fouten in het design of is het design simpelweg niet professioneel, dan roept dit wantrouwen op. Dit kan funest zijn voor uw online business, aangezien de meeste consumenten niet in zee willen gaan met een bedrijf dat wantrouwen oproept.

Tigno

Het webdesign moet overzichtelijk zijn

Verder moet een webdesign niet alleen professioneel en betrouwbaar ogen, maar moet het design er ook zeker overzichtelijk uit zien. Ziet uw webdesign er prachtig uit, maar wordt uw website er onoverzichtelijk en onduidelijk van? Dan bereikt u niet veel met uw online visitekaartje. Door het onoverzichtelijke en onduidelijke design verdwalen consumenten op uw website en hier bereikt u uiteindelijk niets mee. Consumenten die verdwalen, raken namelijk gefrustreerd en klikken uw site weg.

Is een design duidelijk, dan vinden consumenten snel wat ze nodig hebben. Dit zorgt voor een beter conversiepercentage, ofwel meer verkopen en meer omzet voor uw bedrijf.

Het design moet mobiel vriendelijk zijn

Tot slot moet het design van uw website ook altijd mobiel vriendelijk zijn, ofwel goed getoond worden op mobiele devices. Steeds meer consumenten gebruiken hun mobiele telefoon of tablet om websites te bekijken of online te shoppen. Wordt uw website niet goed getoond op deze apparaten, dan raakt u klanten kwijt. Alle buttons, links, knoppen en teksten in uw webdesign moeten uitstekend getoond worden op de kleinere schermen van mobiele apparaten, wilt u zo veel mogelijk uit uw website kunnen halen.

Een professionele website nodig? Wij staan voor u klaar

Wilt u een website laten bouwen met een design dat aan alle bovenstaande eisen voldoet? Ga dan niet zelf aan de slag met het bouwen van uw website en huur hier geen goedkope freelancer voor in, maar laat ons uw website bouwen. Wij maken altijd professionele websites met een betrouwbare uitstraling, een overzichtelijk design en een mobiel vriendelijke weergave. Laat u uw website door onze experts bouwen, dan weet u zeker dat u zo veel mogelijk uit uw online business kunt halen.

Meer weten of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op mailto:info@tigno.nl. Wij helpen u graag door al uw vragen te beantwoorden of de invulling van uw website met u te bespreken.