Incassobureau inschakelen, moesten we dit wel doen?

logo (1)Incassobureau inschakelen, moesten we dit wel doen?

Ik twijfel of we het moeten doen; een incassobureau inschakelen. We hebben net een zaak geopend en we hebben nu al achtergestelde betalers. Ik heb de klanten al meerdere malen benaderd maar ze beloven het maar doen het niet. Mijn zaken partner dreigde al met een incassobureau inschakelen. Gezien we net nieuw zijn wil ik dit niet te snel doen, maar de mensen een kans geven om het eerst gewoon via ons te doen. Ik word als naief gezien en misschien ben ik dat ook. Ik vertrouw in de mensheid, vooral omdat wantrouwen niks oplevert, als ik blijf vertrouwen, krijg ik misschien wel steeds meer vertrouwen terug. Bij een klant zat er op een gegeven moment echt niks anders op, een incassobureau inschakelen was de enige oplossing. Dit is uiteindelijk goed gegaan, en bij de andere klanten ook, die hebben, wel behoorlijk te laat, netjes betaald. We hebben nu goede contacten met het incassobureau en we kijken even of we ze vast willen aanstellen, dit ligt er natuurlijk aan hoe groot we gaan worden, we kunnen het nu zelf nog regelen maar als we straks te maken hebben met duizend leden, dan is het handig dat het via een incassobureau gebeurt, mocht er problemen ontstaan. Zelf heb ik nooit last gehad van incasso of iets dergelijks maar ik begrijp dat het voor veel mensen lastig is om altijd je rekeningen op tijd te betalen, het wordt alleen maar strenger in Nederland, dus het is echt belangrijk dat je dit op tijd doet.