Student worden is niet niks

Verstelbaar bureau

Rond september wordt een heel nieuw stel tieners student. Niet alleen tieners, mensen van verschillende leeftijden beginnen met of gaan weer studeren. Of je nu studeert aan een universiteit, HBO of iets anders, het is voor iedereen een uitdagende en ook zenuwachtige tijd. Sommige mensen besluiten in hun eigen stad te blijven, sommigen reizen door het land, sommigen besluiten zelfs om naar een nieuw land te verhuizen.

Iedereen ervaart studeren heel anders: veel vinden het lastig, maar veel ook niet. Wat je ook studeert, je hebt je eigen ervaring ermee. Mensen kunnen je studie als extreem gemakkelijk of extreem moeilijk beschouwen, maar uiteindelijk maakt het alleen uit hoe jij het bekijkt en mee omgaat.

Help! Ik ga uit huis om te studeren!

Dus, je bent aangenomen voor je studie: wat nu? Ga je verhuizen of blijf je bij je ouders wonen? Als je gaat verhuizen, heb je dan nieuwe meubels nodig? Zo ja, hoe ga je dit betalen? Dit zijn vragen die studenten wel zich eens af hebben gevraagd. Maar, zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Veel nieuwe studenten die uit hun ouderlijk huis verhuizen, bijvoorbeeld, vinden vaak goedkope alternatieven voor wanneer ze nieuwe meubels of service moeten kopen. Een voorbeeld hiervan is de kringloop of een tweedehands winkel. Verder zijn er ook vaak winkels, zoals de IKEA of Leen Bakker waar je afgeprijsde spullen en studentenkorting kan krijgen. Stel je hebt een bureaublad op maat nodig, omdat je graag een bureau wilt die je kunt verstellen per kamer waar je in gaat wonen naar groter of kleiner, en dus ook als eettafel kan gebruiken. Hiervoor zou je naar een van deze meubelzaken kunnen gaan en kijken of er korting voor is. Door dit te doen, kunt u nog steeds alles krijgen wat u nodig heeft, maar tegen een fatsoenlijke prijs. Ook even leuk lachen naar je ouders is ook nooit een slecht idee.

De benodigdheden om te studeren

Zoals eerder vermeld, is student worden zeker voor niemand een gemakkelijke taak. Of je nu 17, 18, 20, 25, 30 jaar oud bent, het is een strijd voor ons allemaal. Maar hoe kun je deze uitdagende tijd makkelijker voor je maken door, bijvoorbeeld, een nieuwe stad, nieuwe woning en nieuwe omgeving te combineren? Het handigste en meest efficiënte is om een plan maken van wat je wilt bereiken. Je kan proberen alles een beetje op een rijtje te zetten van wat er nu moet gebeuren en wat nog kan wachten. Door dit te doen, ben je meer bewust van de dingen die prioriteit hebben en dingen die kunnen wachten. Als je bijvoorbeeld terugkijkt op wat eerder is gezegd, dat bureaublad op maat hebben is iets dat zeker nuttig is, maar niet als eerste geregeld te worden. Stap voor stap, één ding tegelijk, kom je er wel. Voor je het weet ben je ready to go!