Uitbesteden fulfilment: de voor- en nadelen

Heel veel webwinkels in Nederland kiezen tegenwoordig voor uitbesteden fulfilment in plaats van dat ze dit zelf oppakken. Dit scheelt jou een hoop tijd, tijd die je aan andere dingen kunt besteden. Echter kost het uitbesteden natuurlijk wel geld. Wat zijn nou precies de voordelen en nadelen van het uitbesteden hiervan? Wij zetten het voor je op een rij!

De voordelen ervan

Het grootste voordeel van uitbesteden fulfilment is dat het bedrijf dat het voor jou oppakt een stuk minder kosten maakt dan als je het zelf zou oppakken. Dit komt doordat zo’n bedrijf profiteert van kortingen omdat ze veel volume draaien. Deze korting wordt dan ook weer doorberekend met de prijs die jij als bedrijf zijnde aan hun betaald. Daarnaast heeft een fulfilment bedrijf ook veel meer opties als je kijkt naar de afleveropties. Er is zoveel meer mogelijk dan als je dit zelf zou oppakken.

Wat zijn de nadelen?

Het enige nadeel wat er eigenlijk heerst, is dat je niet altijd de volledige controle hebt over het gehele proces dat erbij komt kijken. Je kunt meestal wel meekijken in het proces dat gedraaid wordt, maar er zijn toch altijd zaken waar jij niet geheel invloed op hebt en dat is eigenlijk ook wel het enige grote nadeel van het uitbesteden.