Wat is het verschil in verzekering bij een koophuis of een huurhuis?
Woon je nu in een huurwoning inclusief energie wat bij de huurprijs zit inbegrepen dat moet je als je gaat verhuizen een energiecontract afsluiten. Het kan namelijk 2 weken duren voordat de energieleverancier je aanvraagt heeft verwerkt. Kies je voor een andere leverancier dan kan het tot wel 5 weken duren. Als je verhuist dan heeft dit ook effect op het termijnbedrag. Als je naar een andere gemeente of regio in Nederland verhuist kan dat invloed hebben op de premie van je autoverzekering. Geef dus op tijd door dat je gaat verhuizen. Kies je ervoor om over te stappen naar een andere verzekering, denk dan aan de opzegtermijn. Heb je een motor dan geldt daar hetzelfde voor.
Verplichte verzekeringen
Verhuis je van een huurwoning naar een koopwoning dan heb je andere verzekeringen nodig. Je woonverzekering kan je meenemen naar het andere adres. Vergeet niet een adreswijziging te sturen naar je verzekeraar.Vergeet je het dan kan het zijn dat je niet goed verzekerd bent bij schade. Je krijgt dan niets vergoed. In je huurhuis had je waarschijnlijk al een inboedelverzekering. Hierin hoef je niks te veranderen en kan je gewoon houden. De opstalverzekering is niet verplicht maar wel aan te raken als je in een koophuis gaat wonen. De hypotheekverstrekker kan dit wel verplicht stellen. Alles wat aan je huis vastzit is hiermee verzekerd zoals je bijvoorbeeld je dak of garage. Wanneer er brand, diefstal, inbraak of waterschade is dan ben je daarvoor verzekerd. Een basiszorgverzekering, WA autoverzekering en woonhuisverzekering zijn verplichte verzekeringen die je moet afsluiten bij het kopen van een woning. De doet er goed aan om alle verzekeringen bij een maatschappij af te sluiten. Dit kan je een combi voordeel opleveren.
Verzekeringen die meeverhuizen
Niet bij alle verzekeringen hoef je te laten weten dat je gaat verhuizen. Dit heeft geen invloed op je premie. De gemeente geeft aan je verzekeraar door dat je bent verhuisd. Wanneer je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een verzekering zorg er dan voor dat ze allemaal op de hoogte zijn van de verhuizing. Bij een koopwoning heb je vaak te maken van een andere vorm van belasting. Denk aan een overdrachtsbelasting of aan de hypotheekrenteaftrek. De lokale belastingen ken je al omdat je die ook moet betalen in een huurwoning. Zoals waterschapsbelasting en lokale belastingen