Wat is lokale Zoekmachine optimalisatie en hoe werkt het?

Lokale zoekmachine marketing is een strategie voor het optimaliseren van zoekmachines die ervoor zorgt dat jouw bedrijf of organisatie beter zichtbaar wordt in lokale zoekresultaten op Google.

Elk bedrijf dat een fysieke locatie heeft of een geografisch gebied bedient, kan profiteren van lokale zoekmachine marketing. Als je op Google zoekt naar belangrijke zoekwoorden die verband houden met jouw bedrijf en eronder verschijnt een kaart met 3 vermeldingen (ook wel een kaartpakket genoemd), dan kan lokale zoekmachine marketing u helpen uw bedrijf te laten groeien.

Wat belangrijk is voor lokale zoekmachine marketing?

Terwijl het lokale kaartenpakket wordt weergegeven in de standaard organische zoeklijsten van Google, sturen afzonderlijke algoritmen de belangrijkste zoekresultaten van Google en de resultaten van het lokale kaartpakket aan. Als lokaal bedrijf heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd in zowel de belangrijkste organische zoekresultaten als het lokale kaartpakket te verschijnen.

De inhoud op de website is een belangrijke factor, net als in het traditionele zoekalgoritme van Google, maar locatie gebaseerde factoren zoals Google Mijn Bedrijf, citaten en recensie signalen zijn ook inbegrepen.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de zichtbaarheid bij deze zoekopdrachten, maar houd er rekening mee dat lokale zoekopdrachten blijven groeien en veranderen.