De waarde van een voertuig kun je bepalen met een kentekencheck

Als je een auto wilt kopen, is het verstandig om informatie te krijgen over dat voertuig kan via de RDW. RDW staat voor RijksDienst Wegverkeer. Je kunt het kenteken invoeren en dan krijg je alle informatie die bij de RDW bekend is. Een kentekencheck is altijd verstandig, want de meeste mensen weten natuurlijk niet al te veel van auto’s of andere motorvoertuigen.

Wanneer je een auto gaat kopen dan wil je natuurlijk weten dat het jarenlang mee zal gaan en je weinig problemen zal geven. Daarom is controle beter dan vertrouwen. En dat kun je met een kentekencheck. De informatie is beschikbaar via de RDW. Die informatie is van alle voertuigen op de openbare weg met een kenteken erop. Dat kun je altijd gratis opvragen.

Je kunt nagaan wat de dagwaarde is zodat niet meer betaalt dan je moet betalen. Het is ook te controleren wat de kilometerstand is. Ook kun je een eventueel schadeverleden achterhalen. Als een auto gestolen is, dan zie je dat via de check.

Al deze gegevens bepalen vaak de huidige waarde van de auto. Voor velen is dat het belangrijkste aspect. Het kan zijn dat je een auto heel snel kwijt wilt. Dan kun je iets onder de dagwaarde wilt gaan zitten. Hoe goedkoper, hoe eerder je de auto hebt verkocht.

Er zijn heel wat online zoekmachines die dit simpel onderzoek mogelijk maken. Uiteraard kun je grotere details van het voertuig achterhalen als je een chassisnummer hebt. Vraag de eigenaar. Als ze willen verkopen, geven ze je het. Laat dit alles checken op kentekencheckgratis.nl.