Hoe onderhoud je een WordPress website?

Het is belangrijk om goed te zorgen voor je WordPress website. Door hem regelmatig te controleren, voorkom je dat belangrijke updates misloopt, de veiligheid niet achteruit gaat en de mogelijkheid om gehackt te worden dus veel kleiner wordt. Sommige WordPress-eigenaren vergeten het nog wel eens te doen. Een gebrek aan onderhoud kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van je website verslechtert. Dit wil je natuurlijk niet! Daarom is het belangrijk om goed onderhoud te verrichten. Hoe je dat op de juiste manier doet, lees je in onderstaande blog!

Maak back-ups

Regelmatig back-ups maken is essentieel. Als je je pagina aan het bijwerken bent en er gaat per ongeluk iets fout, dan is niet alles in één keer weg. Door een back-up te hebben, kun je deze als noodoplossing gebruiken en dus je website alsnog online houden. Het is dus belangrijk om regelmatig back-ups te maken. Doe dit minimaal één keer per week om een zo optimaal mogelijk werkende website te hebben en hackers buiten de deur te houden. Vaak is een WordPress pagina als zo geconfigureerd dat dit automatisch gedaan wordt, echter soms ook niet. Stel dit dan zo in of vraag aan je provider of developer of hij dit kan doen.

Verwijder overbodige plugins

Een belangrijk onderdeel van WordPress onderhoud is het verwijderen van overbodige en te veel plugins. Plugins inzetten is een goede manier om extra functies toe te voegen aan je pagina, alleen te veel doet juist het tegenovergestelde: het de kan de prestaties van je website negatief beïnvloeden. Bovendien is een foutje zo gemaakt aangezien je veel plugins moet bijhouden en zo is de website dus ook makkelijker te hacken. Verwijder daarom de plugins die je niet gebruikt en houd alleen degene over die je wel gebruikt.

Er zijn nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden als je een WordPress website bezit en dus onderhoud eraan moet plegen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Stuurlui.