voordelen online marketing

Iedereen in de zakenwereld weet dat het internet niet meer weg te denken is, en online marketing gaat daarmee dan hand in hand. Er zijn nog weinig bedrijven die het internet niet gebruiken als manier om reclame te maken, want hier zitten vele voordelen aan.  Online marketing is een verzamelterm voor alle vormen van digitale marketing en het gebruiken van het internet voor het promoten van je dienst of product. Hier kun je lezen over de vijf belangrijkste voordelen hiervan.

Online marketing is doeltreffend

Het is mogelijk om via online marketing jouw product of dienst alleen onder de ogen te brengen van jouw specifieke doelgroep. Stel, jij verkoopt damesschoenen, dan kun je via facebook of de zoekgeschiedenis van iemand jouw advertentie alleen sturen naar vrouwen van een bepaalde leeftijd of naar mensen die recentelijk online naar damesschoenen hebt gezocht. Deze mate van nauwkeurigheid vind je natuurlijk nooit als je een advertentie plaatst in de krant.

Online marketing is meetbaar

Omdat dit allemaal digitaal gebeurt, is deze manier van marketing ook bijzonder meetbaar. Zet je een advertentie in de krant, dan weet je nooit hoeveel van je klanten daar op af zijn gekomen tenzij je het ze vraagt. Een advertentie online kan je precies vertellen hoeveel mensen deze gezien hebben, hoeveel mensen daarvan deze hebben aangeklikt en hoeveel mensen daar weer van over zijn gegaan op een aankoop.

Marketing is online goedkoper

Het is aanzienlijk goedkoper om een marketing campagne te starten online dan wanneer je dit buiten het internet om doet. Folders drukken, advertenties plaatsen, stands opzetten in de stad, relatiegeschenken uitdelen; dit kost allemaal geld en dat hoeft nu niet meer. Een online campagne kun je al starten voor bedragen die beginnen bij 10 dollar en er zijn zelfs vormen van online marketing die gratis zijn.

Er zijn altijd nieuwe methoden om uit te proberen

Het is niet vreemd dat de online markt nog steeds groeit en daarom blijft men op zoek gaan naar nieuwe manieren om te promoten. Een link in iemands blog, een boost van een post op facebook, een actie via Instagram, niets is meer te gek. Omdat er steeds meer nieuwe vormen van online marketing bij komen, kun je je bedrijf op verschillende manieren blijven promoten. Als jij hierin geïnteresseerd bent, dan is het dus belangrijk om het nieuws goed in de gaten te houden. 

Real time resultaten

Een laatste bijzonder handig voordeel van digitale marketing is dat je de resultaten live kunt meekijken. Gaat je campagne niet goed, dan kun je deze direct bijsturen en weer de goede kant op laten gaan. Plaats je een advertentie in de krant, dan heb je na het moment van drukken geen invloed meer op de uitwerking daarvan. Dat is bij online marketing dus wel anders. Deze vorm van marketing heeft erg veel voordelen, maar pas wel op. Het is ook een marketingmethode die mensen kan gaan irriteren, omdat ze niet meer het gevoel hebben anoniem te zijn. Pak je dit subtiel en respectvol aan, dan kun je echter op een zeer doeltreffende manier veel nieuwe klanten werven.

Béyonit helpt organisaties hun product of dienstverlening beter op de kaart te zetten, met als doel hun opbrengst te vergroten.