Met camerabewaking druk je relletjes snel de kop in

logo (17)Met camerabewaking druk je relletjes snel de kop in

 

Ik ben me de laatste tijden enkele dingen gaan afvragen over camerabewaking. Ik zag namelijk laatst een item op televisie over de stad waar ik in woon. Ik had altijd al een aardig veilig gevoel over de stad waar ik woon, terwijl het toch over het algemeen bekend staat als een behoorlijk agressieve stad. We hebben hier een plein waar eigenlijk al het uitschot van uit de buurt samenkomt. Ik ben er ook wel eens te vinden als ik van de ene kroeg naar de andere kroeg loop en toevallig over dit plein heen moet. Maar sommige mensen staan hier dus letterlijk voor de lol, hele avonden lang. Ieder z’n ding natuurlijk, maar mij niet gezien daarvoor. Maar het vreemde is dus dat ik het ondanks al die mensen van wie je verwacht dat ze elk moment ruzie met elkaar gaan trappen altijd veilig heb gevonden, nooit ben ik echt in aanraking gekomen met ruziezoekende mensen tijdens het uitgaan. En altijd als dat wel het geval was, was de politie snel ter plaatse. Nu ik dat item heb gezien begrijp ik ook precies waarom dat het geval is, er is namelijk in de hele binnenstad camerabewaking aanwezig. Iemand monitort die camerabewaking constant en stuurt troepen van politie aan, die direct ter plaatse kunnen zijn. Van die camerabewaking gaat een preventieve werking uit, maar ook helpt het de relletjes die er zijn snel de kop in te drukken.