Opleiding ploegleider BHV in vijf dagen

Van mijn baas moest ik een Opleiding ploegleider BHV doen. Deze cursus duurde vijf dagen en werd gedaan door het bedrijf G4S. De bedoeling van deze cursus is dat ik leer hoe ik met calamiteiten leiding aan de groep bedrijfshulpverleners kan geven. Ook moet ik er voor gaan zorgen dat de middelen naar behoren word beheerd en gecontroleerd. Natuurlijk moet je ook in bezit zijn van een BHV diploma. Deze had ik gelukkig al in mijn bezit en kon dan ook meteen beginnen met mijn cursus. Gelukkig kan dit bij veertien locatie’s in Nederland en was er ook een locatie bij mij in de buurt. Om half negen in de ochtend moest ik aanwezig zijn en begon de les. Ik had er enorm veel zin in.

Een certificaat gehaald

De opleiding ploegleider BHV was erg leerzaam en ook gezellig. Iedere dag werden wij verwend met een heerlijke lunch. Ook de docente was zeer goed en legde alles goed uit. De eerste dag hadden wij alleen maar theorie en de volgende ochtend hadden wij al de theorie examen. Ook werd de examen na besproken en konden wij met iedereen het praktijk gaan doen. Zo werd er geleerd hoe wij moeten reageren als er brand of iets dergelijks gebeurt. Vijf dagen later had mijn groep allemaal de certificaat of Saftycard gehaald. Deze is echt maar twee jaar geldig. Om de twee jaar doe ik een herhalingscursus om zo op de hoogte te blijven op de nieuwe ontwikkelingen. Dit doe ik natuurlijk weer bij G4S.