Waarom is jouw magazijn nog steeds een zooitje?

0
Magazijn

Zeg eens eerlijk, als je door je magazijn loopt, kom je dan niet stiekem tot de conclusie dat het efficiënter kan? Je bent absoluut niet de enige. Veel bedrijven worstelen met de inrichting van hun opslagruimte, waardoor kostbare ruimte onbenut blijft en medewerkers meer tijd kwijt zijn aan het zoeken van producten dan nodig. Maar geen zorgen, ik heb dé oplossing ontdekt: palletstelling.

Een rommeltje herkennen

Hoe weet je of jouw magazijn toe is aan een make-over? Nou, ten eerste als het vinden van materialen voelt als een schattenjacht zonder kaart. Ten tweede, als er gangpaden zijn die meer lijken op hindernisbanen door rondslingerende goederen. En tenslotte, wanneer nieuwe voorraden binnenkomen en niemand weet waar ze moeten staan.

De wonderlijke wereld van palletstelling

Afgezien van hoe simpel het klinkt – pallets gestapeld in rekken – is er heel wat dat deze manier van opslaan bijzonder maakt. Palletstelling biedt namelijk maximale benutting van verticale ruimte; iets wat veel bedrijven over het hoofd zien. Ook laat dit systeem toe om elke pallet individueel toegankelijk te maken – géén tijdrovend verplaatsingswerk vereist!

Vind jouw match met europe racking

Nu komt natuurlijk de vraag: waar vind ik dergelijke systemen? Welnu, europe racking heeft zich ontwikkeld tot mijn persoonlijke favoriet voor alles wat met industriële opslagsystemen te maken heeft – inclusief diverse soorten palletstelling. Hun assortiment biedt opties voor elk type magazijn en advies is altijd binnen handbereik.

Tips voor optimalisatie

Echter, alleen maar rekken installeren is niet genoeg om écht orde op zaken te stellen in je magazijn; organisatie speelt net zo'n grote rol. Denk hierbij aan goed gecategoriseerde zones gebaseerd op producttype of frequentie waarmee items gepicked worden. Bovendien kan slimme software helpen bij het beheren van je inventaris en stocklevels up-to-date houden.

Conclusie

Kijkend naar bovenstaande punten kunnen we concluderen dat een combinatie van de juiste infrastructuur (zoals die prachtige palletrekken) samen met efficiënte organisatiestrategieën dé formule is om af te rekenen met alledaagse ergernissen in het magazijnbeheer. Het implementeren hiervan zal wellicht initieel wat voeten in aarde hebben; toch belooft dit systeem soepeler operaties én tevredener personeelsleden. Dus… Wanneer begin jij aan jouw transformatie?


Magazijn

Geef een reactie