Tegenwoordig is het relatief eenvoudig om een webwinkel te beginnen. Dit komt omdat je tegenwoordig platforms als Shopware hebt. Daarmee kun je een webshop bouwen zonder dat je coderingskennis en dergelijke nodig hebt. Daarom besluiten ook steeds meer mensen om een webshop te beginnen, want het is zeer laagdrempelig. Wil je ook een webshop starten, maar weet je nog niet precies wat je met dit platform kunt? Dan is het zeker geen slecht idee om dit artikel te lezen, want we zullen er nu even wat dieper op ingaan. We bespreken in deze tekst de belangrijkste aspecten van dit platform.

Gebruiksvriendelijk

Een belangrijk voordeel van dit platform is de gebruiksvriendelijkheid. Daar hebben ze als platform dan ook de focus op gelegd, zodat ze ook mensen met minder digitale ervaring kunnen bedienen. Dit is ook één van de redenen waarom steeds meer mensen besluiten om zich bij dit platform aan te melden. Veel andere platforms bieden weliswaar dezelfde opties als Shopware, maar ze zijn vaak minder gebruiksvriendelijk opgebouwd. Je hebt bij andere platforms vaak specifieke kennis nodig om ermee aan de slag te gaan.

Uitstekende klantenservice

Dit platform heeft ook een uitstekende klantenservice. In de eerste plaats kunnen de echte professionals je helpen met complexe problemen. Dit is vaak tegen betaling, maar je krijgt dan wel goede hulp. Tegelijkertijd heeft het platform ook een fijne community. Daar kun je ook vragen stellen aan ervaren gebruikers. Die helpen je graag verder. Dit is volledig gratis en ook nog eens voordelig, want op die manier leer je nieuwe mensen kennen. Jullie kunnen dan kennis met elkaar delen en elkaar van inspiratie voorzien.

Tools voor SEO

Ziet je webshop er bijzonder fraai uit? Dan heb je ook nog goede SEO-teksten nodig. Maar wat is SEO dan precies? SEO is een afkorting van search engine optimization. In het Nederlands wordt dit zoekmachineoptimalisatie genoemd. Je hebt dit nodig om hoog in de zoekmachines te komen. Dit is voor een webshop zeer belangrijk, want vrijwel iedereen start zijn zoektocht naar producten bij de zoekmachines. SEO-teksten zijn het fundament voor een goede optimalisatie. Met de verschillende zoekwoorden moet je hoog in de zoekmachines komen te staan, zodat je zichtbaar wordt voor klanten die op zoek zijn naar producten die jij verkoopt. Op basis van algoritmes bepalen zoekmachines welke websites bovenaan komen te staan met specifieke zoekwoorden. Niet alleen SEO-teksten zijn daarbij van belang, maar ook de snelheid van de website, backlinks en ga zo maar door.

Het platform heeft verschillende tools om je website helemaal te optimaliseren voor de zoekmachines. Daarvoor heb je wel enige expertise nodig. Maar wanneer je eenmaal met de tools uit de voeten kunt, dan kom je al snel hoger in de zoekmachines te staan.

Het design

Het voordeel van een Shopware webshop is dat je ook veel keuze hebt als het gaat om het design. In de eerste plaats is het van belang dat een webshop goed functioneert. De webshop moet bijvoorbeeld zijn voorzien van een handig filtersysteem, zodat bezoekers gericht kunnen zoeken naar de producten die ze willen kopen. Daarnaast moeten de producten overzichtelijk zijn ingedeeld. Ook het bestelproces moet soepel verlopen.

Is dit allemaal in orde? Dan is het tijd voor een mooi design. Het design is namelijk het visitekaartje van je webshop. Dit design moet ook passen bij de doelgroep. Verkoop je bijvoorbeeld poppen voor kinderen? Dan kun je het beste voor een meer frivool design gaan. Verkoop je echter kantoorartikelen voor bedrijven? Dan is een zakelijk design met neutrale kleuren meer gepast.