Starten met een opleiding

Je hebt van Fabius Opleidingen gehoord, maar wilt eigenlijk nog even verder kijken. Dit jaar heb je namelijk besloten om te gaan studeren. Je werkt al acht jaar in de tomatenteelt. Ondanks dat je het goed naar je zin hebt, is het begonnen te kriebelen bij je. Er is toch wel meer in het leven? Je dochter is nu gestart op de middelbare school, waardoor je meer tijd overhoudt voor jezelf. En toen vorige week die kennis begon over doorleren, heb jij de knoop doorgehakt. Het wordt voor jou het jaar van leren, ontplooiing en een nieuwe baan.

De mogelijkheden onderzoek je zelf!

Goed, die Fabius Opleidingen nog even daar gelaten. Hoe kom je er nu achter welke richting je op wilt? Waar begin je? Daar zijn vele manieren voor en het is maar net wat jij prettig vindt. Als je nog echt helemaal blanco bent, zou je kunnen kiezen voor een beroepskeuzetest. In de praktijk hangt hier wel vaak een prijskaartje aan, maar online kun je ook veel diverse alternatieven vinden. Hou wel goed in de gaten vanuit welke hoek de beroepskeuze wordt aangeboden. Dit kan nog wel eens van invloed zijn. Daarbij kan de betrouwbaarheid van de uitslagen wisselend zijn.

Kom tot een goede keuze

Ben je wat minder handig met internet, er zijn ook veel ‘offline’ mogelijkheden om meer informatie te verkrijgen. Er bestaat bijvoorbeeld een keuzegids, welke je gewoon kunt lenen bij de bibliotheek. Verschillende keren per jaar vind je open dagen op een studielocatie zelf. Je krijgt de gelegenheid om docenten en leerlingen te spreken en aan brochures/ informatiefolders is er vaak geen gebrek. Op deze manier kun je ook gelijk de sfeer proeven. Neem voor meer informatie telefonisch contact op, bijvoorbeeld met Fabius Opleidingen.