Power BI is een tool waarmee je data kunt visualiseren. Deze tool is ontwikkeld door een softwarebedrijf uit Amerika. Met behulp van power BI kunnen verschillende soorten data worden gecombineerd. Dit zodat het mogelijk wordt om in een visueel dashboard managementinformatie te laten zien. Power BI kan voor verschillende onderdelen binnen een bedrijf of organisatie gebruikt worden. Met behulp van dit programma kunnen er ook tal van gegevens worden weergegeven. Hierbij kun je denken aan de targets die gehaald worden, hoe individuele medewerkers presteren, hoeveel opleidingspunten medewerkers de afgelopen tijd hebben behaald, et cetera. Ook voor de managementafdeling van een bedrijf is het power BI programma van belang. Dit omdat er in dit programma allerlei processen kunnen worden aangepast indien nodig. Omdat de mogelijkheden van dit programma eindeloos zijn, is het aan te raden om eerst op zoek te gaan naar een cursus. Dit zodat je optimaal gebruik kunt maken van power BI.

Power BI training

In de afgelopen jaren is de populariteit met betrekking tot power BI enorm toegenomen. Dit omdat dit één van de meest uitgebreide programma’s is waarmee er datavisualisatie kan weergegeven. Omdat de mogelijkheden van het programma power BI eindeloos zijn, is het lastig om zomaar in één keer te gaan werken met dit programma. Met een power BI training wordt dit wat gemakkelijker. Wanneer je een power BI training volgt, wordt je wegwijs gemaakt in alle mogelijkheden die het programma power BI je te bieden heeft. Er zijn verschillende trainingsmogelijkheden. Dit zodat je ook een power BI training kunt volgen op het moment dat je al wat meer ervaren bent in het gebruik van dit programma, maar nog niet weet hoe je nu precies een visueel dashboard in kunt stellen.

Een visueel dashboard instellen

Power BI is een programma waarmee je data kunt visualiseren. Op het moment dat je dan een power BI cursus hebt gevolgd, en weet wat de mogelijkheden van dit programma zijn, wil je vast en zeker ook wel weten hoe je nu zo’n visueel dashboard in kunt stellen. Dit leer je tijdens een power BI cursus voor gevorderden. Zo’n cursus of training kun je op verschillende manieren volgen. Je kunt dit klassikaal doen, maar ook online. Het volgen van een online power BI cursus biedt je ten opzichte van een klassikale cursus een aantal voordelen. Dit omdat wanneer je kiest voor een online cursus, je deze cursus altijd op ieder moment kunt volgen. Zelfs op een willekeurige plek. Wanneer je kiest voor een online cursus, is het wel mogelijk om deel te nemen in een virtuele cursusruimte.

Cursus volgen

Omdat de mogelijkheden van power BI eindeloos zijn, is het slim om hiervoor een speciale cursus te volgen. Wanneer je kiest voor een klassikale power BI training, kun je deze cursus op een aantal plaatsen in Nederland volgen. Ook is het mogelijk om de cursus op locatie te volgen. Dit zodat je binnen het bedrijf zelf wordt opgeleid. Dat is gemakkelijk zodat niet alleen jijzelf, maar ook je collega’s meteen op de hoogte zijn van alles wat power BI te bieden heeft. Ook is het mogelijk om een training specifiek op een bepaald bedrijf zelf af te laten stemmen. Je kunt altijd eens informeren zodat je op de hoogte bent van de mogelijkheden die er zijn.